Wat lopen er ontzettend veel interessante personen rond. Mensen die ècht iets te vertellen (of te schrijven) hebben! We nemen het maar voor lief en lopen er snel aan voorbij. En dat vind ik zonde. Daarom neemt Buro Zizo deze mensen graag even apart om ze even in het zonnetje te zetten. En om uit te vogelen wat de drijfveren en waarden zijn die het verschil maken.

Martijn Bloksma
koffie

Woensdag 12 februari 2014 bij Eetcafé DIT. Samen met Martijn Bloksma, ook wel bekend als Blogsma. Ik ken Martijn als collega bij OndernemersRijk. Het is een rustige gozer die toch altijd mijn aandacht trekt. Al is het maar omdat hij van die leuke gevatte grappen maakt. Met Afrit 22 is hij nu een jaar professioneel blogger en dat doet hij zeer voortvarend.

Bloggen, vloggen en ploggen

Op de stelling “bloggen is uit” reageert Martijn: “Bloggen is nog nooit Ìn geweest in Nederland en begint nu pas groot te worden. En dan met name zakelijk bloggen. Er zijn slechts weinigen in Nederland die bloggen naar volle potentie inzetten. Ik vind het ontzettend leuk om met mijn ervaring en de vlotte pen die ik nou eenmaal heb, met bloggen voor klanten optimaal resultaat te behalen. Maarrr …….. of ik de rest van mijn leven wil blijven bloggen? Geen idee, misschien wel. De keuze voor mijn eigen bedrijf is vooral gebaseerd op een vrijheid dat ik morgen of over 3 maanden iets anders kan doen. Die vrijheid in ondernemen in combinatie met mijn vele interesses, maken mij blij.”

Over de termen vloggen (video-bloggen, dat ook al mainstream wordt) en ploggen (photo-bloggen) is Martijn kort: “op video blijf ik niet plakken en ploggen is het verschrikkelijkste woord dat bestaat.”

Voor Martijn is er altijd tijd voor koffie:

Voor bloggen is er koffie en na bloggen is er weer koffie!

Literatuurprijs en Mister Universe

Blogsma heeft grotere ambities dan bloggen en zou graag een non-fictie boek schrijven. Ambitie is hem niet vreemd en daarmee gaat hij dan ook voor de Literatuurpijs. Maar ook de prijs als Mister Universe wil hij zeker graag in ontvangst nemen. Moet hij alleen nog even trainen.

Shoot for the moon even if you miss you’ll land among the stars

Dansen in Rusland

We hebben allemaal wel dingen die we ooit deden en waar we nu, bewust of onbewust, nooit (en echt nooit) meer over willen  praten. Martijn wist te vertellen dat hij lang wedstrijden gedanst heeft en dat hij zelfs in Rusland mee heeft gedaan met de Europese kampioenschappen. Een gedreven baasje die Martijn, die wel gevoelig is voor prijzen.

Martijn & Buro Zizo

Bij de koffie heb ik Martijn gevraagd om Buro Zizo te omschrijven aan de hand van tegenstellingen. Martijn koos voor de dikgedrukte termen:

Creatief <-> Planmatig

Generalist <-> Specialist

Hands-on <-> Strategisch

Poten in de modder <-> Helikopterview

Marketing <-> Communicatie

Hakken <-> Sneakers

Email <-> Twitter

selfie

En we kunnen het niet nalaten om een selfie te maken en toch een beetje te vloggen om te kijken of Martijn stiekem gewoon wèl blijft plakken. Wat gaat Martijn doen nadat hij heeft gepiekt? Kijk en luister:

Dankjewel Martijn voor een aangename lunch. Ik heb je beter leren kennen, hoorde en zag je ambities en blijf je blogs lezen.

  • Name (Required)

  • Email (Required, but not published)

  • Url (Optional)

  • Comment (Required)

-->