Screenshot 2014-01-20 21.24.52

Buro Zizo houdt wel van delen. Want delen is het nieuwe vermenigvuldigen en dat is natuurlijk al jaren een fraaie ontwikkeling en bij velen bekend en toegepast. Vandaag las ik het artikel in Sprout over SnappCar. Een initiatief om je auto te delen met mensen in je omgeving die een auto nodig hebben! 

Hoe ik met Buro Zizo geniet van samenwerken?

OndernemersRijk en SMC073

Ik ben bijvoorbeeld aangesloten bij OndernemersRijk. OndernemersRijk is een corporatie in ‘s-Hertogenbosch die bestaat uit een groep zelfstandige en deskundige professionals. Wij denken groot en creëren kansen  voor onszelf, voor elkaar en voor anderen.  Dat doe we door samenwerken en door delen van deskundigheid. Iedereen kan iets, samen kunnen wij alles. Dat is onze kracht en zo kunnen we samen groeien en anderen inspireren.

Ook ben ik sinds 2011 een van de 9 organisatoren van de maandelijkse bijeenkomsten van de Social Media Club ‘s-Hertogenbosch. Beter bekend als SMC073. We organiseren het gratis, de sprekers komen gratis, de locatie wordt gratis ter beschikking gesteld en ook de bezoekers kunnen met gesloten beurs de bijeenkomst bezoeken. De enige kosten die worden gemaakt, zijn de drankjes die de bezoeker wil gebruiken.

Wat levert dat op?

Dat levert, in het geval van OndernemersRijk op, dat ik een breder portfolio kan aanbieden door bijvoorbeeld ook animaties, fotografie, quizredactie en films in te zetten.  Mijn grootste les bij SMC073 is dat je in je eentje “niemand” kent en met zijn allen, ken je iedereen!

En daar word ik, en zeker ook mijn klant, beter en bovenal blij van.

Eigenlijk is het fijne motto van beide samenwerkingen: kennis en kennissen delen!

Sharingdiensten

De volgende stap is bezittingen delen. Want, ik quote een tweet van SMC073, in eigendom zit al het woord ‘dom’. En we gaan hierin steeds een stapje verder, zoals SnappCar laat zien.

SnappCar werkt samen met Autoscout om auto’s die in de verkoop staan te verhuren. Dat doen ze samen met AirBNB een campagne om mensen naast hun huis ook hun auto te laten verhuren. En samen met Thuisafgehaald, Peerby, Konnectid, Toogether en Floow2, is ShareNL opgericht, het platform van de Nederlandse deeleconomie. 

Ik ben zo benieuwd waar al deze ontwikkelingen toe leiden! Ik heb er zin in!

  • Name (Required)

  • Email (Required, but not published)

  • Url (Optional)

  • Comment (Required)

-->