foto vlog 2

Vloggen (video weblogs) bestaat als sinds 2005 en vanaf dat moment is het delen van video’s enorm gegroeid. Wie kent kanalen zoals Youtube en Vimeo niet. Maar wat is het en wat moet je daar nou mee voor je bedrijf? Waarom is het zo interessant om een vlog voor je bedrijf in te zetten?

Wat is vloggen?

Een vlog is een blog waarbij de boodschap middels video wordt overgebracht. Deze video is zelf te maken met behulp van de smartphone. Voor je bedrijf moet je wel zorgen dat je een goede video hebt, dus dat je een goede camera op je smartphone hebt en een extra microfoontje. Je kunt ook een filmmaker inhuren die een sjabloon voor je maakt, zodat het er altijd goed uitziet. Ga je all the way dan laat je een filmmaker je vlog maken.

Jij moet er vooral voor zorgen dat je weet wat je wilt zeggen met een inleiding, kern en afsluiting. Net zoals bij een blog.

Wat levert vloggen nou op:

Extra verkeer

Het inzetten van een bedrijfsvlog is een slimme methode om de vindbaarheid van je website te verbeteren en de conversie naar opdrachten te vergroten.

Het is heel persoonlijk

Je geeft je bedrijf een gezicht. De persoonlijke insteek zorgt dat de drempel tot contact wordt verlaagd.

Zoekmachine

Youtube is de grootste en bekendste zoekmachine. Je kunt eenvoudig beginnen met korte vlog om jezelf en je bedrijf voor te stellen.

Tot slot: kijk altijd naar je doelgroep. Hoe toegankelijk is video voor je doelgroep, bepaal je vorm (formeel / informeel), oefen even en probeer het gewoon!

  • Name (Required)

  • Email (Required, but not published)

  • Url (Optional)

  • Comment (Required)

-->